Wielrennen is niet hard fietsen, dat is nou juist het punt.’ Maarten Ducrot ziet het als zijn taak om als analyticus zijn visie op het huidige wielrennen te geven. Dat doet hij op televisie, maar nu voor het eerst ook in boekvorm.In Wie de trui past, trekke hem aan neemt Ducrot de lezer mee het peloton in, om te laten zien hoe de wereld van de renners er echt uitziet. Hoe zij in een sprint hun leven wagen, welke heldendaden ze verrichten, hoe kleinzielig en onsportief ze zich kunnen gedragen, hoe ze voor elkaar zorgen en elkaar verraden, de boel oplichten, pijn lijden, doen alsof ze pijn lijden, vallen en weer opstaan: kortom alles doen wat het leven van een renner de moeite waard maakt.Over Wie de trui past, trekke hem aan schreef de pers:’Ducrots liefde voor de koers spat van het boek. Een must voor iedere wielerliefhebber en vooral voor jonge talenten, die zich een goed beeld willen vormen van hoe het is om profrenner te zijn.’ -Sport VoetbalmagazineBestel hier het boek