De Tourmalet, Gavia, Mont Ventoux, Alpe d’Huez: het zijn maar enkele van de bergen die bij elke wielerfan bekend zijn. Hier wordt een wielerronde vaak beslist. Maar ook kent elke berg een eigen culinaire traditie of een gerecht dat juist bij deze berg past. Michel Postma werkte dat uit tot fijne gerechten. Deze 30 recepten staan in het boek. Maar daarnaast geeft het boek per berg ook achtergrondinformatie waar de wielerfan ook van zal smullen. Verder is het boek geheel in kleur en ruim geïllustreerd.Voorjaar 2020 verschijnt Col Culinair in Duitse vertaling bij Achter Verlag in Weinheim.Michel Postma publiceerde eerder bij Uitgeverij Passage zijn wielerkookboek Wijn, worst en wielrennen, gebaseerd op fictieve wielerverhalen. Verder schreef hij kookboeken als Tubekookboek, Studentenkookboek Pizza en Koken met drank. Postma woont in Groningen en werkt aan de hotelschool (NHL-Stenden) in Leeuwarden.Wij zijn in afwachting van een recensie-exemplaar van ‘Col Culinair’ van Uitgeverij Passage. Zodra deze ontvangen is en gelezen vindt u hier een recensie. van Michiel PostmaMeer recente wielerboeken